ALI DELODAJALEC LAHKO ŠTUDENTA ZAVEŽE K VARSTVU OSEBNIH PODATKOV?

Kdaj lahko in kdaj mora delodajalec študenta, ki pri njem opravlja delo preko študentske napotnice, zavezati k varstvu osebnih podatkov, poslovnih skrivnosti in k prepovedi konkurenčne dejavnosti?

Varstvo podatkov in skrivnosti: ne s pogodbo, temveč s podpisom ustrezne izjave.

Delodajalec za delo s študenti ne sklene posebne pogodbe – za delo prek študentske napotnice jo skleneta delodajalec in izbrani študentski servis. Pri tem pa se lahko tako delodajalcem kot študentom porajajo vprašanja o varnosti osebnih podatkov, poslovnih skrivnosti in podobno.

Delodajalec mora študenta, kadar mu omogoči seznanitev z osebnimi podatki, zavezati k varstvu osebnih podatkov s podpisom ustrezne izjave.

Delodajalčeva odločitev, ne pa tudi obveza, je, če bo študenta, ki se pri opravljanju dela seznani z informacijami, katerih zloraba bi lahko povzročila škodo delodajalcu, zavezal tudi k varstvu poslovnih skrivnosti podjetja.

Delodajalec lahko študenta ustrezno zaveže tudi k prepovedi konkurenčne dejavnosti.

 

VIR: https://data.si/blog/2016/08/03/ali-delodajalec-lahko-studenta-zaveze-k-varstvu-osebnih-podatkov/

Kontaktirajte nas

Uporabne povezave

Spletna stran za svojo funkcionalnost uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Če nadaljujete z uporabo te spletne strani, dajete soglasje k uporabi piškotkov. More details…